Botta Caffe Vrchlabí
Denní menu
Polední nabídka
11:00 - 15:00
..........................................
Polévky
..........................................
Krémová cibulačka
0,25/0,35l / se slaninou a chlebovými krutony
55,-/75,-
Špenátový krém
0,25l / 0,35l / s kokosovým mlékem, česnekem, zázvorem a máslovými krutony
55,- / 75,-
..........................................
Předkrmy
..........................................
Tygří krevety
120g / (vyloupané) pečené s čerstvým zázvorem, česnekem a bílým vínem, podávané se salátovou garniturou s řasou Wakame, česnekovým Aioli a bylinkovou bagetou
185,-
Hovězí carpaccio
80g / s bazalko-ořechovým pestem, hoblinkami sýru Grana Padano, opečenou limetou, kapary a toastem
185,-
..........................................
Hlavní chody
..........................................
Menu 1
350g / Naše gratinované zeleninové lívance se sýrem hermelín a čerstvými rajčaty podávané na smetanovém listovém špenátu s česnekem, praženými semínky a výhonky
215,-
Menu 2
350/100g / Bramborové gnocchi s restovanými kousky vepřové panenky ve smetanové omáčce s hříbky a opečenou slaninou
235,-
Menu 3
350/100g / Botta Budha Bowl - mísa čerstvé zeleniny s marinovaným roastbeefem z divočáka, edamame boby, brusinkovým vinaigrette, pečenými Grenaille, bulgurem, kukuřicí a křenovým dipem s parmezánem
255,-
Menu 4
200g / Filírovaný telecí hanger steak z grilu podávaný s gratinovanými brambory, omáčkou se zeleným pepřem a snopky fazolových lusků v anglické slanině
285,-
..........................................
Extras
..........................................
Extras 1
350/150g / “Trhačka” Trhané vepřové a hovězí maso dušené v naší BBQ marinádě zapečené v tortille se sýry gouda a čedar podávané se salátkem z mladého zelí s křenem a créme fraiche, malá porce hranolek
285,-
Extras 2
200g / "Oheň" - Hovězí medailonky ze steakového masa z farmy od Basařů se smetanovou omáčkou s cibulí a čerstvým chilli ala Krakonošův oheň, nočkem zakysané smetany a fritovanými bramborovými kroketkami
295,-
"Botta Sandwich"
350/120g / „Sandwich Aglio Olio e Peperoncino“ řezy z hovězí svíčkové s iberijským špekem, opečeným rajčetem, parmazánem a lístky rukoly
295,-
Šlehaný kozí sýr
350/80g / s jablečno-hruškovým chutney s pečenou dýní, dýňovými semínky, olejem a naší opečenou focacciou
265,-
"Zelené" bramborové halušky
350g / s créme fraiche, lístky mladého špenátu, hoblinkami ovčího sýra Pecorino Romano, celerové škvarky ( + 140g vepřová panenka z grilu s doplatkem 125,-)
225,-
Plátky uzeného lososa
350/80g / s medovo-hořčicovým dipem, batátovými hranolky a zeleninovým salátem s jogurtovým dressingem, smažené kapary
275,-
Filet candáta z grilu
180g / na bylinkovém krému s šalvějí a pažitkou podávaný s houbovými arancini s buvolí mozzarellou a opečenou limetou
385,-
"Burger"
220g / double burger z mletého masa plemene Angus (farma Basařovi) s anglickou slaninou, sýrem gorgonzola, smaženými cibulovými kroužky, cream BBQ dipem a čerstvou zeleninou v naší bulce
295,-
Steak z hovězího Rump steaku
200g / na chilli-švestkové omáčce, bramboro-parmazánové placičky s guanciale a kapustičky v opražené strouhance
465,-
„Dezert“
"Podzimní variace" - jablečný cheesecake se slaným karamelem, náš skořicový smetánek a vlažné ovoce